Wandafwerking

Wij bieden diverse wandafwerkingen aan, klik op een van de onderstaande afwerkingen voor meer informatie of om voorbeelden van eigen werk te zien.

Soorten afwerkingen ...

Raapwerk

Traditioneel raapwerk

Over het metselwerk heen kan een basislaag aangebracht worden. Deze noemt men de raaplaag en zorgt ervoor dat ruwe wanden vlak en strak worden. Het zorgt ervoor dat oneffenheden in het metselwerk weg zijn. Om deze oneffenheden weg te werken, zal de dikte van deze raaplaag kunnen variƫren.

De muren worden vlak, strak en loodrecht. U kunt kiezen of de raaplaag op de traditionele manier (cementgebonden) of de moderne manier (gipsgebonden) wordt aangebracht. Beide ondergronden zijn ideaal om af te werken. Uw stukadoor kan de raaplaag op 3 niveaus aanbrengen en afwerken: Tegelklaar, behangklaar, sausklaar

Pleisterwerk

Pleisterwerk

Op uw wanden kunt u kiezen voor pleisterwerk. Deze afwerklaag zorgt ervoor dat uw wanden dusdanig glad zijn dat ze gesaust, geschilderd, behangen of gepleisterd kunnen worden.

Glad pleisterwerk (sausklaar)

Glad pleisterwerk (sausklaar)

Als u een gladde wand wilt, is het glad pleisteren een goede keuze. Door het aanbrengen van een gipslaag en het afwerken, ontstaat er glad geheel. Bij uitwendige hoeken worden hoekbeschermers geplaatst, die zorgen voor stevigheid en een mooie, strakke hoek. De gladde wand moet, nadat het goed droog is, nog wel afgewerkt worden met een verflaag om een mooi egaal geheel te krijgen.

Pleisterwerk (behangklaar)

Pleisterwerk (behangklaar)

Als u van plan bent een wand te behangen of af te laten werken door middel van sierpleister, kunt u het best kiezen voor een behangklare wandafwerking. Er wordt een gipslaag aangebracht die daarna wordt afgewerkt. Bij uitwendige hoeken worden hoekbeschermers geplaatst die zorgen voor stevigheid en een mooie, strakke hoek.

De behangklare wand is echter onvoldoende vlak om over heen te schilderen. Als u de wand wel wilt schilderen, kunt u het best kiezen voor een sausklare wand.

Schuurwerk

Schuurwerk

Op uw wanden kunt u kiezen voor schuurwerk. Het heeft een draaiende schaduwwerking en een zanderig oppervlakte. Het schuurwerk behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor. Het hoeft na aanbreng niet meer gesaust te worden, omdat het egaal wit opdroogt. Om een mooi egaal schaduweffect te krijgen moet het schuurwerk in een keer aangebracht en afgewerkt worden.

Spachtelputz / Sierpleister

Spachtelputz / Sierpleister

Als afwerklaag kunt u kiezen voor Spachtelputz. Dit is een kunstharsgebonden pleister met een korrelstructuur. Deze korrel is aan te brengen met een fijne, middelmatige of grove structuur (1mm, 1,5 mm, en 2 mm). Spachtelputz is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Vraag uw stukadoor naar het stalenboekje.

Wij werken samen met

0